неделя, 18 декември 2011 г.

Фънг Шуи мода


В източните страни дрехите и аксесоарите се смятат за продължение на самия човек, а и често професията на човека може да се определи по дрехите му.
Когато избираме дрехи, Фънг Шуи ни съветва да се ориентираме по пет основни космически цвята - червен, жълт, зелен, бял и черен.

Черният и белият цвят символизират вечното противопоставяне. Черният цвят понякога се използва, за да се демонстрира власт и положение А когато се съчетаят тези два цвята, се образува трети - сив, които символизира парите и среброто (Например, костюмите на английските аристократи са сиви).
Червеният е символ на властта и активната жизнена сила, затова червеното бельо прави жената особено привлекателна в очите на партньора. Този цвят е най-подходящ за привличане на любов и страст.
На всички е известен израза "жълтата тениска на лидера". Именно жълтият цвят помага за концентрацията на мислите и намирането на най-добрият способ за решаване на проблемите. Този цвят се смята за цвета на земята и слънцето, той не дразни, а настройва околните положително и оптимистично. Неговите роднини - бежовият и пясъчният са подходящи за ежедневно облекло, добре се съчетават с други цветове и не развалят общия цветови фон.
Зеленият - живителен и успокояващ цвят, цветът на природата. За бързо излекуване и възстановяване се препоръчват всички нюанси на зеленото. Той способства за сливане с природата, а в съчетание с розов символизира любовта и щастието. Това се обяснява с това, че романтичните срещи се асоциират с букет цветя. Розовият цвят носи в себе си чувственост и доброта.
Различните нюанси на червеното - вишнев, малинов, оранжев цвят са много женствени и необичайни. Това оптимистични цветове, които веднага ни дават да разберем, че човекът, който ги е избрал е решителен и интересен.
За привличане на любов и късмет в живота е най-добре да се използват в облеклото различни комбинации ярки цветове (зелено и червено) с черно и бяло. А към дънките (джинсите) Фънг Шуи се отнася доста хладно. Смята се, че светлосиният цвят е цветът на небето, на просветлението, а хората които избират панталони с този цвят, прекъсват връзката си с космоса. Затова, когато избирате дънки е по-добре те да не са с класическия светло-син цвят.
Фънг Шуи отдава голямо значение и на платовете, препоръчват се натурални тъкани - коприна, лен, памук и др.

Няма коментари:

Публикуване на коментар